2015. július 9., csütörtök

No More Dream 2.: 6.fejezet

Rajzok.


Egy hét eltelt. Az éjszakáim ugyanolyan pokoliak,napról napra újabb emlékfoszlányok bukkannak fel álmomban. Az orvos szerint ez pozitívum,én azonban csak azt érzem,hogy közelebb sodródok az idegösszeroppanás szakadéka felé. Olyan,mintha az a bizonyos időszak egy festmény lenne,amit az elkészülte után,de még a megszáradása előtt elmaszatolt volna az alkotója. Felrémlik egy érzés,hely vagy illat,de sosem tudok visszaemlékezni,ki vagy mi miatt keletkezett bennem a pillanat emléke. Tegnap meglátogatott a doktor által korábban említett terapeuta. Riniet újabb vizsgálatra küldték még a megérkezte előtt,így nyomasztó volt számomra,ahogy a 40-es éveiben járó nő majdnem 2 órán át kérdezgetett mindenről,miközben csak ketten tartózkodtunk a kórteremben. Iszonyatosan hasogatott a fejem egész idő alatt,ezért napi egy szemes adagolásra feliratott számomra egy erős fájdalomcsillapítót. Elmondása szerint a sok megerőltetéstől később is felléphet majd tünetként a fejfájás. Kezelésként pedig nálam hagyott egy füzetet,azzal az utasítással,hogy bármilyen momentum felrémlik a koncert óta történtekből,azt rajzoljam le,szükség esetén megjegyzéseket is írjak hozzá. Így könnyebb lesz "kiegészíteni",megfejteni valaki segítségével a részleteket,amelyek eszembe jutnak. Továbbá...elrendelte,hogy még 3 napig bent tartsanak megfigyelésre. Úgy magyarázta,azért,hogy megbizonyosodjon, nem esik e vissza az idegrendszerem állapota a rajzolgatós módszer miatt.
-Szeretnéd,hogy átadjak valamit Taenek?-lép az ágyam mellé Kook,mire összerezzenek. El is felejtettem,de ma engedik haza azzal másik fiúval,NamJoonnal együtt.
-Megmondanád neki,hogy...majd nézzen be?-emelem tekintetem a kedves tekintetű srácra,aki elmosolyodva bólint egyet,majd visszalépdel Riniehez,és szomorkásan búcsúzkodni kezdenek. Akármennyire megijesztett az a bizonyos emlék,ami Taevel kapcsolatosan ugrott be,egy megmagyarázhatatlan okból mégis hiányzik. Felsóhajtok,majd a térdeimet felhúzva a takaró alatt,rátámasztom a kemény borítójú füzetet és nézegetni kezdem az elkészítetteket. Hobbiból eddig is szívesen foglalkoztam rajzolással,így sikerült egész pontosan megörökítenem,ami megjelent a lelki szemeim előtt.
A borítóra hangul jegyekkel felírtam:Emlékeim. Az első oldalra egy szobarészletet ábrázoltam. Tudom,hogy a koncert után nem sokkal kerülhettem ide,de hogy hogyan vagy miért arról fogalmam sincs,legalábbis egyenlőre. Szöget ütött a fejemben,hogy azon a borzalmas emléken nem ezt a helységet láttam...
A következő lapra a virágzó kertet rajzoltam,mintha ülő helyzetből figyelném,szorosan a házfalnál,a teraszról. Emlékszem hogy volt mellettem valaki,mikor ezt láttam,de valami azt súgja,hogy nem TaeHyung. És kora reggel lehetett. Fontos dolgokról beszélhettem vele. Csak azt tudom,hogy megnyugtatott...Annyira zavaró,hogy homályosan rémlik.
A maknae elhagyja a szobát,Rin pedig sóhajtva elfordul az ablak felé. Egész nap álmos a gyógyszerek hatására,így nem kételkedem benne,hogy néhány perc múlva csak az egyenletes légzését hallom majd.

 /NamJoon szemszög/
-RapMon!-ugrik hozzám HoSeok,amint nagy nehezen becipekedünk Kookkal az előszobába,és rögtön ajánlkozik,hogy támaszkodjak csak rá. Hálás biccentéssel fogadom el a segítségét,ugyanis gipsszel a lábamon elég sokáig tartana felérni az emeletre.
-Add csak ide.-mosolyog Jimin a legfiatalabb tagra,és a törött kezén lévő kötésre ügyelve leveszi válláról a sporttáskát,majd az enyéimmel kiegészítve felviszi a szobáinkba,mert állítása szerint az ilyesmit csak rá kell hagyni az izmos emberekre. Legalábbis ezt hajtogatja közben.
-A többiek?-nézek körbe a nappaliban.
-Tae odafent kuporog,YoonGi meg mostanában a fél napot kint tölti. Kezdek aggódni,hogy egy Suga-alakú kopás lesz a házfalon.-vigyorog Jin.
 -Nagyon humoros,hyung.-lépked hozzánk az említett a teraszról betérve,majd a szokásos álmos pillantásával végigpásztáz minket.-Rendben vagytok?
-Persze,még pár hét így,és teljesen összeforr a csont.-bólogatok. Szándékosan hanyagolom a kifejezést,hogy "minden oké",mert az azért túlzás. Ketten a kis családunkból még mindig kórházban sínylődnek...

/Kook szemszög/
Otthagyom a beszélgető társaságot,és inkább Tae felé veszem az irányt. Az emeletre érve összetalálkozom a szobámat éppen elhagyó Jiminnel.
-Leraktam az ágyad mellé.-vigyorog,hiszen imádja hangsúlyozni,hogy ő azokkal a karokkal mindent elbír. A lépcső tetejéről még visszaszól.-Jó,hogy hazajöttetek végre,öcsi.
Mosolyogva pillantok alakja után. Hiányzott már az itthonlét,a megszokott környezet,amelyet a turné óta nem láthattam,de ha tehetném volna mégis Rinie mellett lennék. Felsóhajtok,miközben kezemet a kilincsre helyezem. Meglátogatom majd,amilyen gyakran csak lehet.
-TaeTae...-nyitok be az ajtón,s hunyorogva pillantok körbe a félhomályos helységben.-Minek húztad le a redőnyt fényes nappal?
-Mert kiég a retinám.-motyogja unottan az ismerős hang,mire fejcsóválva belekezdek a mondandómba.
-Pedig kénytelen leszel beletörődni,ugyanis a kórteremben is besüt a nap az ablakon.
-Miért mennék oda most?-ül fel az ágyban hirtelen,arcára kiül a meglepettség.
-JungGinak hiányzol. Azt kérte,"majd nézz be."
-Nem értem.-túr hajába és kikászálódik a takaró alól,félmeztelen és alsógatyás testét láttatni engedve elém lép.-Ő maga küldött el.
-Meg kell értened,hogy milyen helyzetben van,mennyire zavaros most minden...-húzom el a számat.-Segíteni szeretnél neki,nem?
-Mindennél jobban.-csillan fel a szeme.-De...még mindig nem tudom,hogyan.
-Egyenlőre öltözz fel és told be a seggedet a kórházba.-vigyorodom el.-Szüksége van rád.-kacsintok,majd intek egyet és elégedetten sétálok át a saját szobámba. Mielőtt bezárkóznék látom,hogy immár fedett felsőtesttel elindul a folyosón,nem sokkal később pedig meghallom sietős trappolását a földszinten.

/Giya szemszög/
Egy darabig csendben figyelem alvó barátnőmet,majd visszafordítom tekintetem a füzetre. Bekönnyesedik a szemem,ahogy a leghátsó oldalra lapozok benne. Ide rajzoltam először,és a helye sem véletlen. Ezt nem szeretném megmutatni lehetőség szerint senkinek.
Az eddigi legrosszabb emlékképem ábrázolja. Két kart,amelyek közül az egyik erőszakosan szorítja a másik csuklóját. Fájdalmasan ismerős és valósághű. Biztos vagyok benne,hogy a múltban megtörtént. És nekem ki kell derítenem,miért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése